ULUSLARARASI EĞİTİMDE TEKNOLOJİ, AR-GE VE KALİTE ZİRVESİ'NİN (ETAK 24) TAM METİN BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI

21 Nisan 2025 16:34

Davetli konuşmacı sunumları, özel oturumlar, paneller, öğretmen bildiri sunumları, atölye çalışmaları, eğitim teknolojilerine yönelik stantlar ve deneyim noktaları gibi faaliyetlerin yer aldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuşmalarıyla yer almıştı. 
 
"Hedefe Biraz Daha Yaklaşıyoruz"
Son yirmi iki yılda Türkiye'nin eksiklerini giderme noktasında objektif bakanların hayranlık duyduğu tarihî nitelikte adımlar attıklarını ifade ederek zirvede akademik çalışmaları, tebliğleri, tecrübe ve birikimleriyle dinleyicileri aydınlatan tüm katılımcılara şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece bir ufuk değil, aynı zamanda bu aziz vatanın her ferdinin geleceğine dair güçlü bir taahhüttür." diyerek yeni eğitim yaklaşımı, teknolojik hamleler ve demokratikleşme adımlarıyla bu taahhüdü yerine getirdiklerini, eğitime yaptıkları her yatırımla, hayata geçirdikleri her projeyle Türkiye Yüzyılı hedefine biraz daha yaklaştıklarını kaydetmişti. 
 
"Dinamik Bir Dönüşüm Süreci"
Bakan Tekin ise beşinci kez düzenlenen zirvenin amacının Bakanlığın eğitim teknolojileri alanındaki faaliyetlerini uluslararası düzeyde tanıtmak, örnek çalışmalarını dünya kamuoyuyla paylaşmak ve ilgili ulusal, uluslararası paydaşları bir araya getirerek iş birliklerine ve görünürlük faaliyetlerine zemin hazırlamak olduğunu söylemişti. 
 
Değerlendirme Süreci
Zirve bildiri sunumları kapsamında öğretmenlerden, belirlenen temalar dâhilinde Bakanlıkça kurulan dijital değerlendirme sistemi üzerinden bildiri başvuruları alındı.
 
Başvurusu alınan bildiriler ön uygunluk kontrolünden geçerek detaylı olarak değerlendirilmek üzere bilim ve değerlendirme kurullarında görevli hakemlere atandı.
 
Bildiri başvurularının her biri, öğretmen ve akademisyen hakemlerden oluşan bir kurul tarafından detaylı değerlendirmeye tabi tutuldu. Farklı hakemler tarafından yapılan değerlendirmelerde anlamlı bir farklılık olması durumunda ise ilgili başvuru bağımsız bir norm hakeme yönlendirildi. Sürecin tamamında kör hakemlik sistemi uygulandı.
 
Şeffaf, Adil, Güvenli
Tüm bu detaylı değerlendirme süreçlerinin sonucunda 119 bildirinin zirvede sözlü sunuma hak kazandığı tespit edildi. 
 
Baştan sona şeffaf, adil ve güvenli bir şekilde yürütülen başvuru, değerlendirme ve sunum aşamalarının ardından "Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi Tam Metin Bildiri Kitabı" hazırlanarak kamuoyunun istifadesine sunuldu.
 
ETAK 2024 Bildiri Tam Metin Kitabı'na ulaşmak için tıklayınız.